Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την ονοματοδοσία κτιρίου του παραλιακού συγκροτήματος σε
κτίριο «Ρόζα Ιμβριώτη», διοργανώνει δημόσια ανοικτή εκδήλωση.Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση της 183η/26.05.2017 Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθορίστηκε ο τρόπος και η διαδικασία συμμετοχής των φωτογράφων στις τελετές ορκωμοσίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ). Η απόφαση είναι στην κατεύθυνση της αρτιότερης οργάνωσης των τελετών ορκωμοσίας και αναλύεται στα παρακάτω σημεία.Κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου στο Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ο μοναδικός υποψήφιος, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Ιωάννης Λώλος έλαβε: Κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, η μοναδική υποψήφια, Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Μιχαλοπούλου έλαβε: Κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, η μοναδική υποψήφια, Καθηγήτρια κ. Μαρία Παπαρούση έλαβε:  Το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απόφοιτες και απόφοιτοι του τμήματος διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα για να τιμήσουν τη Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος, για το πλούσιο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό της έργο και την πολύτιμη συνεισφορά της στις ιστορικές και ανθρωπολογικές σπουδές στον ελληνικό χώρο. Η εκδήλωση θα γίνει 1-2 Ιουλίου 2022, στο αμφιθέατρο Κορδάτου, στον Βόλο.Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την ονοματοδοσία αίθουσας του παραλιακού συγκροτήματος σε αίθουσα «Μανώλης Γλέζος», διοργανώνει δημόσια ανοικτή εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 19.00, στο αμφιθέατρο Κορδάτος του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου Ο Χοσέ Μαρτί και το «ελληνικό στοιχείο».